top of page

Yeni Yıl İçin Sürdürülebilir Hediye Fikirleri

Yılbaşı telaşının başlamasına çok az kaldı. Sevdiklerimiz için onları mutlu edecek yeni yıl hediyesi fikirlerini bulma zamanı geldi de geçiyor bile. Herkesin zevkine uygun, uzun süreler kullanabilecekleri ve onları gerçekten mutlu edecek hediyeleri bulmak gerçekten meşakkatli bir iş. Bu zorlu süreçte size ilham vereceğini düşündüğümüz fikirlerle karşınızdayız.

Bu yıl için belirlediğimiz tema sürdürülebilirlik. Seçimlerimizi her hediye fikrinin sürdürülebilir olmasına dikkat ederek yaptık. Umarız yardımcı olabiliriz.


Özel Yapım Yoga Matı

Hediye almak istediğiniz kişi bir yoga tutkunuysa veya sıkça yogaya başlamaktan bahsediyorsa ona bir yoga matı armağan edebilirsiniz. Tabii ki burada AVM’lerdeki spor mağazalarında satılan sağlığa ve çevreye zararlı plastiklerden yapılmış matlardan bahsetmiyoruz. Bu ürünler zararlı oldukları kadar üretildikleri ucuz materyaller sebebiyle huzurlu bir yoga deneyimi sunmazlar ve kısa süre içerisinde yıpranırlar.

Yüksek kaliteli, özel yapım bir yoga matı sevdiğiniz kişinin yoga tutkusunu harekete geçirebilir ve bu faydalı hobiyi çok daha eğlenceli hale getirebilir. Şık tasarımlı özel yapım yoga matları PVC gibi ucuz ve sağlığa zararlı malzemeler yerine jüt veya mantar gibi çevre dostu ve uzun kullanım sürelerine sahip hammaddelerden üretilirler.

Bazı yoga matı markaları özelleştirilmiş ürün hizmeti vermektedir. Bu markaları tercih ederek sevdiklerinizin kişisel zevklerine göre tasarımlar oluşturabilirsiniz.


Kokulu Mumlar

Mumlar, evlerimizin ruh halini saniyeler içinde değiştirmek için harika bir yoldur. Odalarımızda hoş bir atmosfer oluştururlar ve parlak ışığa çokça maruz kaldığımız bir günün ardından gözlerimizin ihtiyacı olan rahatlamayı sağlarlar.


Kokulu mumlar aynı zamanda evlerimizi mevsimin en muhteşem kokularıyla doldururlar. Yılbaşı hediyesi olarak bu ürünleri düşünüyorsanız bizim için kışın en keyifli kokuları olan tarçın, vanilya ve çamı şiddetle tavsiye ederiz.


Yoğun bir hayata sahip olan ve akşamları yorgun argın gittikleri evlerinde rahatlamaya ihtiyaç duyan dostlarınız için kokulu dekoratif mumlar çok iyi bir hediye seçimi olabilir. Onları ışıklarını söndürüp mum ışığının dinlendirici ortamında rahatlarken hayal edin.


El Dokuması Dekoratif Ürünler

Sevdiğiniz kişi bir iç tasarım meraklısıysa ve el emeğinin kıymetini biliyorsa onu kilim veya minder gibi el dokuması bir dekoratif ürünle mutlu edebilirsiniz.


El dokuması ürünler sürdürülebilirlik temamız için çok uygundur. Popüler hızlı moda markalarının fabrikalarından çıkan, çevre dostu olmayan malzemelerden üretilmiş ürünler yerine, etik üretim yöntemlerine sahip, sürdürülebilir materyallerden üretilen el emeği ürünleri tercih etmenizi şiddetle. Bu dayanıklı ürünler sevdiklerinizin evlerinin başköşelerini uzun yıllar boyunca süsleyecektir.


El dokuması kilim ve yastık kataloğumuzu inceleyerek sevdiklerinizin zevkine uygun bir şeyler bulabilirsiniz.


Kanvas Çanta

Dünya genelinde her yıl yaklaşık olarak 500 milyar plastik poşet kullanılıyor. Günlük hayatımızda kullandığımız birçok plastik ürün gibi bu tek kullanımlık poşetlerin de yerini sürdürülebilir alternatiflerine kolayca bırakabiliriz.


Özel yapım, omuzda taşınan bir kanvas çanta market alışverişlerini daha sürdürülebilir hale getirebilir. Tıpkı yoga matlarında olduğu gibi, kanvas çantalarını da dilediğiniz gibi kişiselleştirmenize olanak tanıyan servisler var.


Hediyeyi daha anlamlı ve özel kılmak için sevimli bir grafik, şık bir desen seçebilir veya hediyeyi aldığınız kişiyle aranızdaki bir espriyi yazdırabilirsiniz.


Çay ve Kahve seti

Kışın soğuklarından kendimizi korumanın en keyifli yollarından biri de sıcak içecekler. Eğer hediye alacağınız kişi bir çay tutkunuysa yeni yılını özel bir çay setiyle güzelleştirebilirsiniz.


Evlerimizde yaygın olarak kullandığımız çaydanlıklar ocak üstünde ateşe maruz kalırlar. Bu sebeple üretildikleri malzemeler oldukça önemlidir. Bazı çaydanlıklar, ısındıklarında zararlı kimyasallar salan materyallerden üretilir. Bu ürünler hem sağlığımız hem de çevremiz için son derece zararlıdır. Porselen ve camdan üretilen çaydanlıklar ve çay setleri bu açıdan bakıldığında en ideal ürünlerdir. Hediye olarak bir çay seti almayı düşünüyorsanız bu materyallerden üretilen şık ürünleri tercih etmenizi öneririz.



Şık porselen bir çaydanlık sağlıklı olduğu gibi çay içme deneyimini de bir anda bambaşka bir seviyeye taşıyacaktır. Hediye ettiğiniz kişinin misafirlerini ağırlarken sizin özenle seçtiğiniz çay setini kullandığını düşünün!

Kahve tutkunu bir yakınınıza kahve fincanının yanında sürdürülebilir yöntemlerle üretilen filtre kahve de hediye edebilirsiniz.


Umarız önerdiğimiz beş hediye fikriyle size ilham verebilmişizdir. Sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yılbaşı geçirmenizi dileriz.

131 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page