top of page

Yazınızı Renklendirecek Yazlık Dekorasyon Fikirleri


Yaz yaklaşırken pek çoğumuz yazlık evlerimize dönüş için planlarımızı yapmaya başladık. Uzun ve zorlu bir kışın ardından hepimiz dinlendirici bir yaz tatiliyle yılın yorgunluğunu atmanın hayalini kuruyoruz.

Pek çoğumuz için geçen yıl ardımızda bıraktığımız aynı yazlığa geri dönmek yeterli gözükebilir. Ancak her sene aynı mobilya ve eşyaları görmekten sıkıldıysanız ve yazlık evinizde biraz değişiklik arıyorsanız sizin için bazı kolay uygulanabilir dekorasyon önerilerimiz olacak.

Yeni bir iç ve dış tasarım yaklaşımı, her şeyi ilginçleştirebileceği gibi size geçen yıldan farklı bir yerde olduğunuzu hissettirecektir. İşte yazlık eviniz için bazı iç ve dış tasarım fikirleri.


Doğal Güneş Işığı İçin Hafif Tüller

Pek çoğumuz yazı, güneş ışığından kaçmakla ilişkilendiririz. Ancak bir yazlığın havasında doğal güneş ışığının önemini de küçümsememek gerekir. Hafif tül perdelerin arasından yumuşak bir güneş ışığı akışına izin vermek, yaşam alanınızı canlandıracağı gibi yaz boyunca ruh halinize de pozitif etki sağlayacaktır.

Odalarınıza biraz güneş ışığı girmesini sağlamak için pencerelerinizde hafif tül perdeler kullanmayı deneyin. Ekstra güneş ışığı, evinizde ferah bir ortam yaratacak ve havayı hemen değiştirecektir.



Verandanızda Yeni Bir Yaşam Alanı Yaratın

Bahçenizde boş bir alana sahip olacak kadar şanslıysanız, bu alanı verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Hepimiz uzun ve sert geçen bir kış yılın ardından hafif bir meltem esintisiyle geçen ılık bir öğleden sonrayı hak ediyoruz. Yoğun iş temposunun ardından çok ihtiyaç duyduğunuz boş zamanların keyfini sürmek için güzel bir yaşam alanı yaratmayı deneyebilirsiniz. Bu, aynı zamanda gün içinde sıcak olan iç mekanlarda daha az zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

İşe sandalyeler ve masalarla başlayın. Eğer daha fazlasını istiyorsanız yarattığınız yeni yaşam alanını gün içinde güneşlenebileceğiniz veya tatlı siestalar yapabileceğiniz şezlonglar ile renklendirebilirsiniz. Şezlonglarınızı Handan Loomworks imzalı el yapımı rahat yastıklar ile dekore ederek çok hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.









Sahip olduğunuz alana bağlı olarak, bir veranda ile yapabileceklerinizin sınırı yoktur.


İç Mekanları Renklendirmek İçin Bitkilerden Yardım Alın


İç tasarımda renk düzeninin öneminden uzun uzadıya bahsetmemize gerek yok. Kullandığınız renklerin tüm yazlığın ruhuna ve dolayısıyla sizlerin ve misafirlerinizin ruh hallerine doğrudan etki edeceğini unutmayın. Aşırıya kaçmadan daha renkli bir yaşam alanı yaratmak istiyorsanız, iç mekan bitkilerinden yardım almanızı öneririz.

Evin çeşitli noktalarına dağıtılmış birkaç saksı kırmızı aglaonema çiçeği yazlığınıza Handan Loomworks’te de kullanmayı çok sevdiğimiz doğal renkliliği verecektir.





Mutfağınıza daha doğal bir görünüm kazandırmak için inci çiçeğinden yardım alabilirsiniz. Neredeyse hiç bakım gerektirmeyen bu zarif çiçek özellikle bitki bakımı hakkında az bilgiye sahip olanlar için ideal bir seçenektir.

Hafif tülleriniz sayesinde alacağınız ekstra güneş ışığı, bitkilerinizin büyümesine yardımcı olacaktır.


Eklektik Bir Yaklaşım Deneyin

İç tasarımda magnum opus'unuzu yaratmak için tek bir yaklaşıma bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Ne de olsa burası sizin yazlık eviniz, bu yüzden tarzınıza en uygun olanı yapmanızı öneririz. Zevkinize uyan öğeleri seçin ve kendi kişisel yaklaşımınızı oluşturmaya çalışın.

Daha bohem bir görünüm elde etmek ve yazlığında vintage esintileri yakalamak için antika eşyaları kullanabilirsiniz. Eğer daha canlı bir ortam yaratmak istiyorsanız eğlenceli desenlerin gücünden destek alabilirsiniz.

Günümüzde pek çok insanın tercihi olan el dokuması kilim gibi usta ellerden çıkmış ürünlerlere yazlığınızda daha çok yer verebilirsiniz. El yapımı kilim koleksiyonumuza göz atmak için online mağazamızı ziyaret etmenizi öneririz.

Birbirini tamamlayan farklı yaklaşımları kullanarak size en uygun tarzı ortaya çıkarabilirsiniz.


Mütevazı Bir Bar Köşesi

Küçük bir bar köşesi yaratmak plajda geçen yorucu bir günün ardından dışarı çıkmak istemeyenler için oldukça ideal bir fikir. Böylece ferahlatıcı bir kokteyl içmek için yazlığınızın konforundan uzaklaşmanız gerekmez. Mütevazi barınızda en sevdiğiniz kokteylinizi hazırladıktan sonra verandanızdaki şezglonglarda bacaklarınızı uzatarak akşamın tadını çıkarabilirsiniz.

Bar köşesini oluştururken en basitten başlamanızı öneririz. Oturma odanızda veya mutfağınızda bulunan bir dolabı boşaltabilir ve içini birkaç şişeyle doldurabilirsiniz. Daha sonra, tarzınıza uygun birkaç kokteyl bardağıyla barınızı renklendirebilirsiniz. Shaker ve strainer gibi temel araçları da ekleyince ortaya tam teşekküllü bir bar çıkacaktır.

İçki şişeleri ve diğer ürünler barınızda dekoratif bir görüntü sağlayacağı için onları dikkatli seçmenizi öneririz. Favoru içkiniz belki de salonunuzda oluşturduğunuz renk düzenine uymayacaktır.


Yazlık evinize yenilenmiş bir görünüm katmak için şimdi tam zamanı. Eğer böyle bir planınız varsa bir an önce harekete geçmenizde fayda var. Tavsiyemiz bu yıl kendinize bir iyilik yaparak eski alışkanlıklarınızı bırakmanız ve yazı daha ilginç hale getirecek dekorasyon denemeleri yapmanız. Ancak şartların bu konuda ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Baştan aşağıya bir yenilenmeye gitmeyecekseniz sahip olduğunuz alana ve dekorasyona uygun hareket etmek son derece önemli. Sadece bu yıl yazlığınızı iyileştireceğini ve boş zamanınızı daha keyifli hale getireceğini düşündüğünüz değişiklikleri yapın.


Anahtar kelimeler: El yapımı ürünler, el yapımı kilim, el yapımı yastık, sürdürülebilirlik

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page