top of page

El Dokuması Ürünlerle Uyum Sağlayan İç Mimari Stilleri

Evlerimizi tasarlarken genelde kendimizi kaptırarak tek bir iç tasarım stiline yönelme eğilimi gösteririz. Bu da bizi dar bir perspektife iter. Tek bir iç tasarım stiline bağlı kalmanın getirdiği tutarlılık ve uyum harika sonuçlar verebilir. Bu yaklaşım oldukça güvenli olsa da estetik anlayışımız düşündüğümüzden çok daha komplikedir.

İlk bakışta uyumsuz ve düzensiz görünen tasarımlar, ilham verici kompozisyonlar oluşturabilir ve tek bir stile bağlı kalmanın oluşturduğu monotonluğunu kırabilir. Ancak farklı tasarım stillerini karıştırıp eşleştirmek başlı başına bir sanattır. Bu keyifli ancak zorlu yolculukta size rehberlik etmek isteriz. Yazımızın devamında el dokuması Handan Loomworks ürünleriyle iç tasarım stillerini nasıl uyumlu hale getirebileceğinize dair öneriler bulacaksınız.


Rustik Tarz

Rustik tasarımda doğa belki de diğer tüm iç tasarım stillerinden daha fazla ön plandadır. Rustik tarz denince akıllara doğanın kusurlu ve mükemmeliyetten uzak dokuları gelir. Evlerinde doğanın yansımalarını yaşamak isteyen iç tasarım meraklıları bu tarzı benimsemekten büyük keyif alırlar.

Rustik iç tasarım denince akıllara oldukça geniş bir yelpaze geliyor. Bu tasarım ekolü, doğanın estetik anlayışından aldığı güçle birçok farklı tasarım stiline mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Bu sebeple evlerinde birden fazla iç tasarım ekolüne yer vermek isteyenler rustik tasarımın öğelerinden olabildiğince faydalanırlar.

Rustik tasarım, ortaya çıkardığı sıcak ve davetkar ambiyanslar ile yumuşak renk tonlarını, mükemmel olmayan, ham desenlerle karıştırır. Bu sebeple Handan Loomworks’te yarattığımız el dokuması parçalar, rustik tarzın oluşturduğu incelikli yaşam alanlarıyla harika uyum sağlar.

Rustik yaklaşım, sürdürülebilirliğin uygulaması açısından da başarılı bir iç tasarım anlayışıdır. Ahşap gibi doğal yollarla elde edilen hammaddelere büyük önem verir. Bu yaklaşımda plastik gibi sentetik materyallere yer yoktur. Bilinçli bir şekilde elde edilen, kaliteli malzemeler ve takip edilebilen kısa üretim zincirleri tercih edilir. Bu özellikleriyle de Handan Loomworks olarak savunucusu olduğumuz prensiplerle uyum sağlamaktadır.




Japandi Tarzı

Japandi tarzında, şık tasarımlı mobilyaların tek renkli şemalarla kullanıldığını görürüz. Birçoğumuz için bu sadelik, el dokuması ürünlerin devreye girerek kendilerini gösterebilecekleri bir alana sahip olması anlamına gelir. Rustik tarzla birçok açıdan benzerlikleri bulunan Japandi, yumuşak, nötr renkleri kusurlu dokularla birleştirir. Ancak Japandi’de mobilyalardaki işçilik unsuruna biraz daha fazla önem verilir.

Japandi, doğru icra edildiğinde, dışarıda yaşadığımız hızlı tempolu hayata karşı evimizde ruhumuzu dinlendiren ve bize düşünmemiz için huzurlu bir alan sunan bir yeteneğe sahiptir. Japandi'den ilham alarak oluşturulan yaşam alanlarında kullanılan farklı ahşap türleri de onu sürdürülebilir iç tasarım stilleri arasında öne çıkarır.

Handan Loomworks’te sizlere sunduğumuz ürünler, Japandi tarzıyla oluşturulan yaşam alanlarıyla mükemmel uyum sağlar. Japandi’nin olmazsa olmazları arasında yer alan sadelik ve işçiliğin önemi el dokuması kilim ve yastıklarımızda kendilerini gösterir. Ürünlerimizin toprak tonları da şüphesiz Japandi'nin odunsu renk düzeniyle uyum sağlayacak ve salonunuzun atmosferine hakim olan şemayı koruyacaktır.

Favori renk şemalarımız ve tonlarımız hakkında fikir sahibi olmak için online mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın.




Güneybatı (Southwestern) Tarzı

İç tasarımda Güneybatı tarzıyla ilgili en sevdiğimiz şeylerden biri, yavaş moda ilkelerini desteklemeye olan inancımız ve bağlılığımızla yakaladığı muhteşem uyum. Ürünlerimiz gibi, Güneybatı iç tasarımı da kısa süreli moda akımlarından bağımsız, zamansız bir anlayışa sahiptir.

Bahsettiğimiz önceki iç tasarım stillerinden farklı olarak Güneybatı tarzı, farklı düzensiz desen ve motiflerin bir uyum içerisinde sinerji oluşturmasını sağlamaya çalışır. Toprak tonları yine bu tasarım anlayışında ön plandadır. Ancak farklı renkler de özgürce kullanılır.

Güneybatı tarzı, yaşam alanlarına daha sade bir hava vermek için el dokuması minderlerden yardım alır. Yerli Amerikan el sanatlarının sunduğu eşsiz motifler bu iç tasarım anlayışında ön plandadır. Ancak biz Handan Loomworks imzalı el dokuması yastıkların da Güneybatı tarzıyla oluşturulan yaşam alanlarına mükemmel uyum sağladığını düşünüyoruz.

İç tasarım tercihlerinize en uygun olan ürünlerimizi görmek için el dokuması yastık kataloğumuza mutlaka göz atın.

Handan Loomworks ürünleri, hayalinizdeki tasarımı birbirine bağlayan yapbozun son parçası olabilir. Kullandığımız nötr tonlar ve desenler sayesinde zamansız ürünlerimiz, farklı kökenlerden gelen farklı tasarımlarla kolaylıkla uyum sağlar. Artık el dokuması ürünleri nasıl kullanacağınızı bildiğinize göre, vizyonunuzu gerçeğe dönüştürmeye başlayabilirsiniz.





85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page