top of page

Bahar Gelirken: İYİ FİKİRLER

Baharın gelişiyle bize rengarenk yüzünü gösteren doğada, çiçeklerin kokusu ve ılık rüzgarla umutlanıp, tazeleneceğimiz bir dönemde sen yeni kararlar almaya hazırlanırken biz de sana ışık olabilecek iyi fikirleri derledik.

Sevdiklerinle paylaşmayı unutma:)


 

Kitap önerisi:

Sıfır Atık İçin 101 Yol - Kathryn Kellogg


Okuduktan sonra, belki de hayatında yeni bir döneme girmen için sana ilham verebilecek bir kitap kendisi. Sıfır atık hareketine hiç hakim değilsen bile giriş okumalarıyla ısınarak kolayca adapte olabilirsin. Kafandaki soru işaretlerine direkt yanıtlar, doğru bildiğin yanlışlar, pratik ve günlük tavsiyeler, çeşitli ‘kendin yap’ projeleri ve bazı püf noktalar ile karşılaşacaksın. Farkındalığın okudukça artacak ve atıksız yaşamın göründüğü kadar zor değişiklikler istemediğini göreceksin.


Kendisine 101 ipucudan oluşan bir el kitabı diyebiliriz, dolayısıyla baştan sona okumak yerine okumak istediğin veya cevap aradığın soruna atlayabilirsin. Bize göre kitabın en güzel özelliği de bu oldu!




Sergi keşfi:

OyunBu | ThisPlay


Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği bu sergide, çocukluk ve oyun kavramlarının Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtlarla bütünleştiğini göreceksin. Çocuk ve yetişkinin, hayal ve gerçek kapılarının birbirine açıldığı ve 59 farklı sanatçının sanat yapıtında buluştuğu bu sergide farklı düşünmeler ve yorumlamalar katabilirsin.




Belgesel önerisi

Yarın / Demain


Cyril Dion ve Melanie Laurent tarafından yönetilen belgesel, dünyamıza verdiğimiz zararların karşısında optimist bir bakış açısıyla duruyor. Belgesel boyunca karşına çıkan kişilerin küresel iklim değişikliği ve günümüzdeki yaşayış şekilleri karşısında nasıl yapıcı ve harekete geçirici davrandığını izleyeceksin. Dünyada hala umut olduğunu hayalperest düşüncelerle değil de, realistik gözlerle göreceksin, belki de seni harekete geçirebilecek bir belgesel olabilir kendisi!




Podcast önerisi

Unicornun Gözüyle / Çetin Çetintaş


Çetin Çetintaş’ın yoga, meditasyon, psikoloji ve sosyoloji denizinde yüzdüğü ve bizi de akışına sürükleyen fakat sade bir dilden da uzaklaşmayan bir podcast kendisi. Konu başlıklarına da bakarak ilgilendiğin konuda derinleşebilir, hayatında başka bakış açıları açabilirsin belki de.






 


Çiçeklerin, bitkilerin yaprakları ve köklerinden elde ettiğimiz boyalarla renklendirerek ürettiğimiz yastık ve kilimlerle evini tazelemek için :


173 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page